diumenge, 13 de juliol del 2008

LES VACANCES I ELS FILLS


Han arribat les esperades vacances pels nens i nenes.
A mi, personalment , m´ agrada recomanar als pares que intentin (en la mida del que sigui possible) deixar als nens desconnectar d ´ horaris, les eternes rutines de l´ hivern...Això ajuda molt a carregar piles de veritat pel proper curs i a sentir-se realment de vacances, lliures, feliços.
Us imagineu que a nosaltres, després de tot l´ any d´ estrès i anar a horaris ens diguessin que durant les vacances tindrem 3/4 del mateix?
Entenc perfectament que els pares i mares que treballen durant l´ estiu necessitin l´ ajuda de casals i llocs on deixar la mainada durant l´ horari de feina, això és evident, però...i qui no treballa?
A vegades parlant amb els meus alumnes em diuen:
-Joo, Estela, quin rotllo! ara a tornar a aixecar-me d´ hora per anar aquí o allà...
Al menys , si a l´ agost esteu a casa, us recomano que intenteu gaudir de la vostra mainada.
Jo fa deu dies que comparteixo platja, jocs, càmping, sortides i complicitat intensa amb el meu nen i crec que en el fons, tots sabem que podem dedicar més hores als nostres fills treient-les d´altres llocs.
Em passa igual durant el curs amb les activitats estraescolars. Crec que es fa un ús desmesurat d´ aquestes activitats i que angoixem a la mainada amb tantes coses a l´ hora.
És cert que els nens aprenen altres coses, es relacionen etc etc però el contacte amb els pares també és essencial i com que "aquests anys no tornen mai més " els hem de gaudir al màxim.
Pels que treballeu us recomanaria portar-los a fer activitats que els motivin molt i que els ajudin a desconnectar de la rutina escolar.
També hi ha l´ opció dels familiars:

Els eterns avis que donen aquell cop de mà tan necessari en molts casos.

Això crea vincles afectius molt importants pels nostres fills.

El meu nen és un privilegiat en aquest sentit , ja que tenim la sort de comptar amb "la padrina", s´ adoren mútuament i comparteixen una complicitat i un afecte extraordinari, i jo em sento feliç de veure-ho.
Us animo a compartir al màxim amb els vostres fills! Feliç estiu.

26 comentaris:

Striper ha dit...

vacances a vegades son un problema per els pares pero lo de altres activitats i lo dels avis esta molt ben pensat.

Anònim ha dit...

pues tienes razón, yo trabajo pero podria pasarmás ratitos con mis hijos.un abrazo,chica.

Anònim ha dit...

a veces las vacaciones, la pasar más horas en familia, provocan también más roces, desafortunadamente

el trabajo fuera de casa da sensación de independencia y libertad

un abrazo

Anònim ha dit...

las vacaciones con niños deben mejorar la comunicación y el conocmiento entre padres e hijos. Un beso.

Anònim ha dit...

m´agradaria passar més temps amb la meva filla.Me falta la paciència i la voluntat per estar més a prop de les seves coses. em fas pensar.bona nit senyoreta.

Juan Luis ha dit...

Dejemos a los niños ser niños y que por lo menos durante una temporada se olviden de horarios, obligaciones y demás. Ya tendrán tiempo, demasiado tiempo.

Un saludo.

Què t'anava a dir ha dit...

Estela, per moltes famílies les vacances reals són una gran putada que comença quan arribes a destí i s'han d'organitzar el tema. Llavors ja tenim males cares. Bé potser han sortit abans a l'hora de fer les maletes.

Maca ha dit...

yo siempre fuí de la idea de que las vacaciones son para descansar.
Hay que desconectar,aunque a veces no se puede,pero hay que hacer un esfuerzo y por supuesto compartirlas con nuestros hijos
Gracias por visitar mi blog

Maca ha dit...

yo siempre fuí de la idea de que las vacaciones son para descansar.
Hay que desconectar,aunque a veces no se puede,pero hay que hacer un esfuerzo y por supuesto compartirlas con nuestros hijos
Gracias por visitar mi blog

Maca ha dit...

yo siempre fuí de la idea de que las vacaciones son para descansar.
Hay que desconectar,aunque a veces no se puede,pero hay que hacer un esfuerzo y por supuesto compartirlas con nuestros hijos
Gracias por visitar mi blog

Beatriz Durán ha dit...

Estic d'acord amb en Miquel. Les vacances dels nens en 3 mesos seguits són una gran put... pels pares i, realment, tot l'entorn del nen. Estan bé les activitats estivals, però recordem que moltes pleguen a l'agost, i els pares segueixen treballant...

Recordo, de petita, que anava tot l'estiu amb els meus avis a Cuenca per, precisament, tenir activitats continuades durant totes les vacances i estar amb els avis.

Per cert, gràcies pel comentari ^^

Abedugu ha dit...

Las vacaciones creo que deben de pasarse en familia ya que durante el curso los hijos y los padres disponen de poco tiempo para compartir y además pienso que al estar de vacaciones y ser las normas menos rígidas las relaciones pueden ser más fluidas.
Que tengas unas felices vacaciones.

Anònim ha dit...

Noia no tothom té la sort de tenir quasi tres mesos de vacances com tens tu!
La gent normal i corrent tenim 1 mes i la resta ens hem d'espavilar per deixar els flls les vuit hores de treball!
Donar lliçons quan no estas en igualtat de condicions és una putada, així que quedat els consell de sàvia i mira't el món real.

zel ha dit...

Ja diré alguna cosa demà que el comentari anterior m'ha fet enfadar...

Anònim ha dit...

este martin es idiota o lo hace ver;para empezar los maestros tienen dos meses y no tres;y para continuar en ningun momento estela da lecciones solo aconseja con una amabilidad y educacion que te falta a ti martin.seguro que te cambias el nombre con esa mala baba.ya no hace falta ni hablar.estela ni contestes.un abrazo.

Anònim ha dit...

tot molt cert i no entenc l actitud del tal marti.Al contrari, agraeixo els consells/

Anònim ha dit...

Hola Estelilla.Com tu saps,que mes voldria pasar mes hores amb els meus fills,pero vivim cara al turisme i es cuan mes feina hi ha ,sort en tenim dels casals almenys sabem que els nostres fills estan ben cuidats,fan esport,i coneixen amics nous i es relacionen amb els de sempre fora de l escola.Un petonas

Anònim ha dit...

Hola reina.Tens molta rao amb el que dius,pero els nens volen nens,si estan a casa nomes fan que trucar als amics perque vinguin a jugar o al reves.Com ya saps sempre tinc la casa plena de nens entre ells el meu gordo jeje.Una forta abraçada i torna aviat que t anyorem.

Ferran Porta ha dit...

Algú ho ha comentat abans: tres mesos seguits de vacances pels nens... és massa. Sóc de l'opinió que les vacances s'haurien de repartir, com es fa en altres països. On visc, a Alemanya, els col·legis tot just han començat les vacances aquesta setmana, i a finals d'agost els nens ja tornen a classe. Al llarg de l'any, cada dos mesos més o menys faran una setmana de vacances.

El comentari del tal martin I, que també l'he llegit, és ridícul.

Salut.

Anònim ha dit...

estela ja t explicaré com ho has de fer per saber qui és en realitat aquest que se fa passar per marti,és facil i descobreixes sorpreses ja que moltes vegades surten @ coneguts i no sospiten que els pots enxampar.veuras com riurem...els ultims ...millor.ah una altra cosa, jo no tinc fills pero ja saps que penso semblant a tu.un peto

Anònim ha dit...

els fills haurien de passar mês hores amb els pares; no tinc cap dubte d aixo:la gent els porta a llocs per aparcarlos com qui deixa un cotxe i no pensen en passar mes estones amb ells: i despres es queixen dels fracasos dels fills

Anònim ha dit...

m he oblidat un petit detall:martinet no rabiis tant que et posaras malalt:jajaja

Anònim ha dit...

Post molt correcte i real tot i que ja veig que hi ha gent molt desagradable com el tal martin.Realment es pot saber facilment ,si la persona que escriu ja ho ha fet abans.Espero puguis saber Estela qui es dedica a escriure coses desagradables.Un saludo des de Roma on passo les vacances.

garmir ha dit...

Hola:
Jo a la feina veig com de vegades a aquest juliol que em deixat enrere, algunes noies tenien que demanar festa perque no tenien amb qui deixar els seus nens.
és un tema complexe i de polièdriques sortides.
Edmón.

Anònim ha dit...

la veritat es que les mestres tenen dret a les seves vacances i en quant a no saber on deixar els fills, hi ha un munt d activitats per a ells als estius.

zel ha dit...

Hola bufona, et deixo una visió agradable...i coneguda, és aquella cançó que ens agrada, però copia l'adreça i mira'l a ell...

Rachid Taha. Ya Rayah

http://www.youtube.com/watch?v=DuPhCmmfKiE