diumenge, 5 d’octubre del 2008

COMENÇA EL CURS!


Ara fa tres setmanes que hem tornat a les aules.
Bé, de fet els mestres ja fa més d'un mes que hi som, per preparar el nou curs escolar que es presenta ple d´innovacions a nivell LOE.
Divendres passat vam fer en el meu cicle (C.Mitjà de primària) la reunió de presentació i primer contacte amb els pares i els vam veure força receptius amb les innovacions tot i que, com és normal,encara s´han d´anar familiaritzant; ells i nosaltres, per què amb tants de canvis haurem de canviar certs aspectes de l´ensenyament i de metodologia actual. (Competències bàsiques, avaluacions...)
A mida que llegeixo i m ´informo més convençuda estic de que el canvi és més a nivell burocràtic, més paper per omplir, això sí!... però la feina no la veig gaire diferent del que s´ha fet fins ara.
El més important és la bona voluntat de totes les persones que m´envolten per intentar arribar a bon port, per (tal com diuen les competències) comunicar-nos, acceptar la opinió dels altres, donar un cop de ma a qui ho necessiti i fer pinya en aquesta tasca tan complexa i important com és educar la mainada.
Intentarem fer dels nostres alumnes éssers més competents, que facin servir en la seva vida laboral i social allò que han après en la seva etapa escolar, crítics de manera positiva, capaços de resoldre conflictes de forma raonable, d´acceptar altres maneres de viure, altres opinions...
Feliç curs 2008-2009 per totes les comunitats educatives de Catalunya!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

els pares no entenem de tot això de la LOE però confiem en el bon fer dels professors...endavant.

Anònim ha dit...

Hola Estela,

Avui a 16 doctubre tinc Families Alemanes amb nens de 12 anys de vacances al Camping. com bé saps fan un mes i mitg de classe i una setmana o dues de vacances i a l'estiu sis setmanes de vacances.
Els nens no tenen mai tres mesos seguits de classe, tenen els descanssos més ben repartits, per tant jo diria que està més ben organitzat que a casa nostre. També ho fan de forma semblant a Holanda, Bèlgica i França. Aquí a Catalunya tenim la mateixa fòrmula de vacances de sempre, es pot plantejar algún canvi en aquest sentit?? Qué opineu els mestres?? Qui l'ha d'impulssar??

Striper ha dit...

Jo crec que amb mes papers no es soluciona i que fa falta una restucturació a fons del sistema i també social respecte a l'educació i valors i evidenment també a casa.

zel ha dit...

Tal com diu l'Stripper, Estela, no són els papers, és el canvi d'optica i la filosofia de fons que hi ha a la base de la nova llei. I és que la veritable enemiga, la tenim al si dels nostre cos docent. Perquè a Secundària tot sembla haver anat a pitjor? Si llegeixes un xic com ho han fet, ho han fet així, han canviat i eixamplat els seus papers, s'han burocratitzat, però no han fet cap canvi d'enfocament ni de sistema de treball, els mateixos esquemes amb paraules noves, i això no porta enlloc, només al fracàs de les possibles millores.
Et deixo unes adreces per escoltar i veure al Youtube, convindria que tothom se les mirés i entendríem millor que vol dir tot plegat.

Busca "Conferencias Jose Moya Competencias Bàsicas". Trobaràs uns set videos que no tenen pèrdua. I entendràs més que llegint només els papers.
Petons, bonica, i no et deixis dur pels qui posen per davant l'excusa de més burocràcia per no entrar a reflexiona sobre com fer-ho millor.
Que es pot. I tu ja ho saps, i ho has vist.

Anònim ha dit...

Esperemos que sea un año de buena educación, con respeto a todos. Un beso.

Anònim ha dit...

Nanit Estela, ja saps que jo també sóc mestra, en aquest moment porto 17 anys a C.I. i penso que digui el que digui la Zel,(tot i que crec que diu coses que només vosaltres 2 enteneu) jo també veig molta burocràcia i poca eficàcia, que es fiquin els dels despatxos a les aules a veure que fan.

Silvia ha dit...

HOLA!GRACIAS POR VISTAR MI BLOG.
ME ENCANTO TU VISITA.
NO DEJES DE HACERLO.
TE MANDO UN BESO Y ABRAZO.SILVIA CLOUD.

Laura ha dit...

Hola Estela. Yo soy maestra, pero interina, y de momento la nueva ley de educación me ha traido cambios en el temario de oposición.
Feliz curso.

Maca ha dit...

hermosa tarea la de educar, pero nada facil, sobre todo educar en la vida .
.Hoy en día está la cosa bastante desfasada, yo no sé porqué.pero en eso del respeto y el comportamiento se pasó de un extremo al otro, no hay más que encender la tv para preguntarte¡¿ QUÉ ES LO QUE ESTAMOS EDUCANDO?, ¿QUE PASA CON LOS NIÑOS DE HOY?. cuanto más les damos peor están.
Un beso

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu Estela. Burocràcia i més burocràcia i anar copiant el que está de moda per Europa.
Els bons mestres i tu et pots comptat entre ells sempre hem treballat per aconseguir que els nostres alumnes siguin competents en els diferenta àmbits de la vida.
Ara diuen que cal posar-ho a la programació... doncs li posarem. Fa molta anya que treballo de mestra i he vist passar moltes lleis... i la darrera sempre és la millor

Abedugu ha dit...

Espero que este curso que acaba de comenzar sea muy positivo tanto para ti como para los niños y qué se logre que el nivel de educación se eleve un poco que está haciendo mucha falta.
Un saludo

Anònim ha dit...

REALITAT KILOMETRICA, PAPERS PAPERS I RES MES, I AIXI VA EL PAIS, QUE ELS SECRETARIS DEL JUTJAT FAN VAGA AMB TANTA BUROCRACIA, NORMAL!!!

Eric Luna Martín ha dit...

Hola Estela,

per fí dono senyals de vida després d'un estiu inactiu a internet però actiu a casals i a esplais.

Espero que tornem a entrar amb contacte.

Una abraçada

El nou galileu

Anònim ha dit...

totalment d´acord

Beatriz Durán ha dit...

Hola Estela,

Crec que el problema de tot això dels robatoris no només està en mans de qui roba. A l'estació de calafell, tant la policia com els mossos com la guàrdia civil, sap que cada cert temps obren cotxes, trenquen cotxes i roben coses. Què fan per donar solucions? I la Renfe?

I em pregunto, els hi és millor girar el cap i així tenir controlats als lladres? Potser "controlats" no es la paraula exacta...

Merci pel teu comentari, i molta sort en aquest curs escolar!

Estela ha dit...

Que vaya todo muy bien Estela y hazte respetar en clase que los niños y niñas son.... lo que no hay :) un beso muak