diumenge, 27 de gener del 2008

POLÍTICA MUNICIPAL


Ara fa aproximadament un any que en Carles Negre (en aquell moment alcalde de Torroella) em va oferir un lloc a la llista de convergència a les passades eleccions municipals.


Després de pensar una mica vaig accedir a la seva petició ja que em seduïa conèixer aquest món diferent al que jo estic acostumada(ensenyament) i estava disposada a aprendre el més ràpid possible i en definitiva "treballar pel poble", ja que aquest és el principal objectiu que et marques quan decideixes entrar en política municipal.
La campanya va ser emotiva ja que vaig sentir el recolzament i el carinyo de molta gent que simpatitzava amb nosaltres i la veritat és que les hores que vaig invertir em van deixar ben clar que formàvem un bon equip.
Quan va arribar el moment de la veritat el poble va parlar i els vots dels veïns(tot i ser la llista més votada) no van ser suficients per assegurar-nos un lloc al govern al igual que als altres partits.
El que si quedava clar és que" la paella pel mànec" la tenia el grup d´ERC...
PER QUÈ ,si era el tercer grup en nombre de vots?
Molt senzill, per que hi ha unes persones en aquest poble, persones eternament radicals que opinen que la gent de convergència i upm MAI podria treballar unida.
Jo em desmarco totalment dels que opinen així, ja que per mi, el primer són les persones, i les sigles dels partits no m´ interessen gaire.
De fet, entre les regidores d´ esquerra i upm tinc dues bones amigues i considero absurda aquesta postura.
Ara, que jo opini així no va servir de gran cosa. El sr Rufí, avui tinent alcalde i en aquell moment cap de llista d´ERC va mantenir juntament amb el seu equip diverses reunions abans de decidir-se a pactar amb nosaltres o amb el grup socialista, i al final va fer una proposició que a mi em va semblar una lliçó de modals i d´ obertura per tothom:
Va oferir un pacte d´ unitat on els 17 regidors treballaríem units.(Els 4 grups municipals que havien obtingut representació).Així tot el poble se sentiria representat.
Ho vaig aplaudir, em semblava una idea genial, i al igual que a molts habitants del poble , una manera de trencar vells ressentiments i utopies passades de temps.
A més parlant s ´enten la gent, i acostar-se a altres postures no crec que sigui difícil en un món democràtic i molt menys en un poble on tots ens coneixem i ens saludem dia darrere dia.

Em podeu dir idealista, però quan vaig saber que en Carles estava disposat a acceptar al igual que l ´Eduard de L´EI, em vaig alegrar moltissim i la decepció va arribar al saber que UPM havia decidit que ells no formarien de cap manera govern amb nosaltres.
Primera decepció política i primer aprenentatge :abans de començar ja trobes persones que no donen oportunitats als que arriben, ja que per començar 3 dels 6 regidors de ciu som persones noves en política municipal, però es clar, portem unes sigles que com diuen ells no són "progressistes".
I ara jo em pregunto:
Realment que significa aquest progressisme?
per que des que sóc a l oposició els temes que més em preocupen són els de benestar social, integració i ajuda a l´ emigrant etc etc i gràcies a la regidora Dolors Bassa, bona amiga i companya formo part del consell municipal de convivència.
A les hores? què significa aquest progressisme?


BON CAP DE SETMANA !



40 comentaris:

Anònim ha dit...

Estela he quedat sorpres que tinguin gent a ciu que s´atreveixi a dir obertament aquestes coses.Em sembla molt correcte la teva opinió i la comparteixo en la major part del que dius.La única cosa que discrepo, és que no tots els que estan amb tu son tan progressistes com tu, i suposo que el motiu de la negativa d´upm no va ser per tu ni molt menys, per que tu ets clara i sincera. de totes maneres et llegeixo sempre i no dubto de les teves idees, que poden ajudar a que us voti molta mes gent al 2011.bona nit per tu també maca.

Anònim ha dit...

A mi tambe m'agradava la proposta d'en Rufi.
Quines dones que tenim a l'ajuntament!,els homes no os arriben a la soles de les sabates.
Anna.

Anònim ha dit...

aqui hi ha un problema "rera fons", les velles glories d´upm (com pelele o maradona amb el futbol)us van barrar el pas, a veure si les noves generacions nostres (erc) i d´upm ajuden a canviar aquest malestar.
Molt valenta i clara estela, felicitats.

Anònim ha dit...

he rebut una trucada per llegir aquest post.
Realment interessant ja que upm es negava a reconeixer obertament que els culpables de que no existís pacte d´unió eren ells.Després parlen de tolerancia i tot això.Molt bé estela, donarà que parlar tot això.

Anònim ha dit...

un beso y feliz fin de seman

Anònim ha dit...

Me he perdido un poco con el blog en catalán. Un beso.

Anònim ha dit...

Crec que dones una lliçó de tolerància i humiltat a aquestes persones que no us han volgut al govern.
Ells s´ho han perdut.ja que 17 treballen millor que 11 ?
Al final també van estirar dels 2 d´estartit per fer-nos callar als estartidencs,pero no ens llepem el dit, bonica estratègia.
LLàstima que als plens sempre perdreu de vots, però al menys deixeu sentir la vostra veu.

Striper ha dit...

Realment el projecte de govern d'unitat penso que es una bona iniciativa i mes en un govern municipal, repecta a la postura de UPM, en aquet mon sempre hi gent que el seu unic projecte es oposarse frontalment a la inicitaives dels altres.

Anònim ha dit...

Estela, últimament tinc la sensació de què a la política "tot val"...
És més, trobo que els partits no lluiten per governar milor o per aconseguir un major benestar social, econòmic... que afecti al total de la societat. No, moltes vegades (massa vegades) "les ganes de governar" venen motivades per tal d'aconseguir una millora particular que fins llavors no havíem aconseguit fora de la política :(

Per això aquesta entrada teva m'ha donat una alegria, perquè em constata que hi ha gent a la política que treballa pensant en tota la societat, que li és igual les sigles i el color, que cerca el progrès i no els triomfs personals.

Estela, no desesperis. A vegades, el temps acaba ficant les coses al seu lloc :)))

Petonets mil!

Ferran Porta ha dit...

El més clar de tot plegat és que, com dius, el que compta són les persones més que no pas les sigles. Especialment en política municipal! Segur que fent una bona oposició, constructiva i intel·ligent, us donarà bons resultats en les pròximes eleccions. Endavant i a fer bona feina!

Anònim ha dit...

Tal com diu aquest p.b.a, el problema és la retaguardia de darrere upm, aquells antics de tota la vida (no calen noms, tots sabem qui son), que es pensen que com que van governar més de 20 anys, torroella és seva.Pot ser és hora de que sàpiguen que a Torroella hi ha molta gent que no ens interessen les sigles com diu l´ estela, si no la gent, i segur que si aquí es votessin persones i no partits, com als pobles petits, tu estela estaries al govern.Bona sort maca en la feina d´oposició.

garmir ha dit...

Hola Estela:
A la Politica Municipal tindrien que importar més les persones que les sigles.
Molt Bon Article, et veig més en l´orbita d´un pacte CIU-PSC amb el teu perfil, de fet podries per les coses que dius ser tant militant del PSC com de CIU.
Edmundo.

Angie Sandino ha dit...

Hola Estela, me he dado un paseito por tu blog y me ha resultado muy lindo con las imagenes anti racistas y el mensaje que transmites... lamentablemente no entendí muy bien el post, pero igual te dejo mis saludos desde bolivia...

Un abrazo!

Anònim ha dit...

està més que clar que s´ha de començar a trencar velles enemistats politiques, la prova va ser que en margall i en carles estaven disposats a pactar però aquesta retaguardia de la que tan parleu no van deixar mans lliures en a en Margall.
Que sàpiguen que s´equivoquen, ja que 3000 vots units són molt poble.
Comenceu a escoltar al poble.I deixeu interessos personals de banda.
Ben escrit estela.

Anònim ha dit...

Doncs tu mateixa ho has dit. Els radicals no veuen més enllà del màrqueting dels partits.

En el meu cas, a Esplugues ens entenem molt bé CiU i ICV. Anacrònic teòricament, però en molts temes compartim idees. I això és gràcies a gent que ens hem volgut entendre més enllà de les sigles dels nostres partits.

Però com bé dius, la prioritat pels polítics municipals ha de ser el poble, i per això, cal prioritzar l'entesa amb les persones.

Mònica ha dit...

Hola Estela!
Quina alegria llegir aquest post,estic totalment d'acord amb el que dius, hagués estat molt bé un pacte d'unió amb 17 regidors treballant pel poble. Una abraçada

marruecos2008 ha dit...

no sé que decirte, la política no me deja indiferente pero si que causa un cierto desagrado en mi humor. Si todos unieran fuerzas para hacerlo mejor en lugar de tirarse tiestos a la cabeza todo el país ganaría, pero a muchos políticos no les interesa eso, sino su bienestar propio. Ojo, que no lo digo por tí, y mucho menos a nivel de ayuntamientos que parece que son mucho más humanos que en la política nacional.

un saludo, marruecos2008.

zel ha dit...

Vaja, Estela, per fi ho has dit. Ara, has de saber i ho saps, que no tothom va amb el que pensa a la boca, que més gent de la que creus diu una cosa, en pensa una altra i encara en fa una tercera si molt convé per quedar bé amb tothom. És la grandesa i la misèria d'un poble relativament petit. Però, ja saps que la teoria de zel (que no és la llei de Murphi, però quasi) és que EL TEMPS POSA TOTHOM AL SEU LLOC.

I tu saps, pel que vivim, que la visa ens ho ha demostrat.

hauríem de recordar allò que cantèvem d'adolescents,
EL PUEBLO UNIDO JAMÁS SERÁ VENCIDO.

PETONS, REINA

zel ha dit...

OSTI, LA VISA NO, LA VISA ENS DEMOSTRA QUE ESTEM AMB AIGUA AL COLL, la vida ens ho ha demostrat volia dir!!!!

Anònim ha dit...

jo he votat upm encara que fa poc(4 anys) que visc al municipi, simplement per que em considero socialista, però ara veig moltes coses que em desagraden al poble.Trobo que hi ha molts robatoris, a escoles, cases ...i no es fa res, que l´estartit és una deixalla vivent, mil coses que no m´agraden.Pot ser canviaré el vot per les properes.I com dius tu, això és govern de municipi i les sigles no serveixen gaire.
bona tarda.

Anònim ha dit...

Estela,

Felicitats pel teu article, clar, contundent i alhora conciliador. A veure si a algú dels que està al govern, els fa pensar.

R.

Anònim ha dit...

bon article, molt i molt bó.

Què t'anava a dir ha dit...

Enhorabona pel que dius. Això es bo per renovar una mica la filosofia del partit.

Eric Luna Martín ha dit...

quan deixem de mirar-nos de reull i ens agafem de les mans, és llavors quan començarem a caminar.

m'encanta que la gent sigui lliure d'expressar-se amb llibertat (jejeje quina redundàancia), ja que sense llibertat no hi ha democràcia, o era al inrevés? ...

Una abraçada molt forta

PS Ara de pràctiques a les escoles, la veritat que estic genial, si et passes pel meu bloc et trobaràs amb una sorpresa.

Anònim ha dit...

Hola wapa,nomes pasava per aqui i et volia saludar.Petons al meu gordo jejeje.Molt bon comentari,pero aixo de la politica ho deixo per tu que en saps mes. Un petonas ben fort

Anònim ha dit...

ups!!!que m´ha sortit anonim perdona soc la rosa.

Anònim ha dit...

crec que les persones en dividim en dos:
les que son capaces d´entrendre´s amb tothom i les que es neguen en rodó a obrir-se al que pensa diferent. MÉS TOLERÀNCIA SIUSPLAU,aquests que es diuen socialistes i progressistes.Molt bon post estela.

Anònim ha dit...

m´agrada el que dius, tot i tenir unes idees més d´esquerres que tu crec que estem en la mateixa sintonia i que seria molt fàcil treballar amb tu. felicitats estela.

Anònim ha dit...

Estela t'hem afegit un enllaç amb el blog d'informació de Torroella: http://torroellainformacio.blogspot.com

Anònim ha dit...

pensava que els polítics no tenieu sentiments-bon post i molt emotiu.

Anònim ha dit...

hola estela m´agrada el que dius i crec que el més important no és ser progressista o no, si no ser persona, i tu sense dubta ho ets.endavant!

Anònim ha dit...

Diguin el que diguin a upm això va ser un acte discriminatori que tots coneixem.
A molts d´esquerra no ens ha semblat bé.I suposo que saps que un bon grup hauriem pactat amb vosaltres.
Bé de totes maneres una abraçada i tot el meu respecte envers la teva persona, estela.
No poso nom per que no vull protagonismes.cuida´t maca, a reveure.

Anònim ha dit...

aquí a torroella els polítics han demostrat que van pensant sempre en el seu propi benefici, i sempre absolutament ha estat així, per la qual cosa em sento bocabadada de llegir que hi ha algú que és capaç de pensar en el benefici ciutadà i no en el seu propi.
enhorabona estela.

Anònim ha dit...

penso que la política és moltes vegades un rotllo que ens volen fer creure els polítics.Parlen d´ideari, de idees de dretes o esquerres i bla bla bla bla només per guanyar vots.
Després demostren que els hi agrada mes encara guanyar diners i si no, per què els nostres alcaldes no perdonen aquest sou de ministres que s´han col.locat tots dos?
au vinga estela, comença a adonar-te que rebràs pals com aquest cada vegada que giris l´esquena.
salut.

Anònim ha dit...

estaria bé que canvies aixo i que treballesin plegats els dos partits majoritaris del poble.
prou d´interessos personals i partidistes i més mirar i treballarpel poble.
Deixeu els ideals i tonteries pel govern del pais.
molt bo estela, i molt clar.

Anònim ha dit...

m´agradaria votar a les persones i no als partits, ja que hi ha gent preparada i gent que no val a totes les llistes de torroella.
per les properes també sóc dels que espera poder veure governar upm i ciu plegats, si es que treieu més vots que els altres.
seria molt més just.
em sembla molt coherent aquest post.

Anònim ha dit...

visió subjectiva però a la vegada real de la política municipal.M´agrada, tots haurien d´aprendre aquesta lliçó de política més humana .

Anònim ha dit...

torroella ja te fama de secterime, ens arriba fins aquí l´Escala aquesta informació.

Striper ha dit...

Ei et comento aqui millor que al post nou perque no he trobat el teu mail, m'ha sorpres lo que plantejas i ja ha partir d'una edat aporta molts minerals, sals ,vitamines i altres elements que van força bçe per el cos no?

Anònim ha dit...

aquells que tant parlen de progressisme que comencin per mirar el seu sou a veure si també és progressista