dimarts, 13 de maig del 2008

SANITAT A CASA NOSTRA


Ahir em va passar un incident que tot i no poder qualificar-lo com a" molt greu" si que em va fer reflexionar sobre l´estat de la sanitat pública a Catalunya .

Cap a la una del migdia, la meva cosina va tenir una preciosa nena a l´ hospital de Palamós.

Quan vaig arribar a les sis de la tarda a l´ hospital, vaig preguntar a recepció a quina habitació es trobaven la mare i la nena i em van contestar que no els hi sortia el nom a l´ ordinador i que no sabien on es trobaven en aquell moment.

Després de buscar una bona estona em van dir que baixés a post operatori i això vaig fer.

Em vaig trobar amb mitja família esperant des de feia hores i totalment desinformada.
L´avia i la tia del nadó em van dir que encara no havia aparegut ni un metge o infermera a dir com es trobava la mare , no sabien on la tenien exactament, ja que no havien habitacions disponibles a la zona de maternitat.
Increïble però cert! a les 19.30 hores encara no havíem pogut veure la Fàtima que ja era mare des de feia 7 hores i no tenien on col·locar-la en el que havia de ser un del dies més importants i inoblidables de la seva vida

Realment trist i penós, així que ben enfadada em vaig dirigir a una infermera que hem va parlar de la sobresaturació als hospitals de Catalunya i la falta de mans i recursos materials.

Sóc conscient de que ella no té la culpa d´ aquest fet ( tot i que al menys ens podrien haver informat una mica de l´ estat de la meva cosina) , però em sembla super increïble que des de l´ administració pública no es faci res per que aquestes coses millorin.

Cada dia sentim crítiques sobre la falta de recursos als jutjats, als hospitals, a les escoles... i ho trobem llunyà com si mai ens hagués de tocar personalment a cadascú de nosaltres ...que equivocats estem!!



21 comentaris:

Anònim ha dit...

a l´hospital de palamós quasi bé no hi ha espai per tots el que en som usuaris, és una vergonya,.Ara diners per armament si que hi ha.

Striper ha dit...

aixo pasa a molts hospitals crec que entre el despilfarro i na gestio acurada i han termes miygos la sanitat es un servei i la seva rentabilitat no te que ser economica te que ser-ho social.

Anònim ha dit...

Yo siempre he tenido sanidad privada. La sanidad pública no funciona bien. Encima, imagínate si todos los que tenemos sanidad privada no fueramos a ella. entonces se colapsaría el sistema sanitario totalmente.

un beso.

Anònim ha dit...

ÉS UN FÀSTIC I UNA VERGONYA, TOTA LA VIDA PAGANT SEGURETAT SOCIAL I LA GENT ACABA MORINT I SENT CRIDADA A OPERACIÓ 9 ANYS DESPRES DE MORT. HO PODEU CREURE? VA SORTIR AL TELENOTICIES FA UNS DIES.

zel ha dit...

Palamós és un hospital que en podríem dir concertat, igual que el de Figueres. És a dir, que la manca de gent i de serveis, ja et pots imaginar cap on tira. D'altra banda, les polítiques que va dur a terme l'anterior govern en quan a inversió en serveis públics, és del tot dubtosa.
Per a més informació, ja saps a qui et pots adreçar. Petons.

Anònim ha dit...

Zel per-que ets tant contraria i rabiosa amb el que TU consideras de dretes, l´actual gover d´esquerras ja te sis anys de rodatje, cuan es cambia un govern es per que ho fagi millor que l´anterior i arregli el que no estaba bé.
Sis anys enrrera sanitat, justicie, ensenyament, infraestructures, estaban com estaban, actualment tot es un desastre i contrariament al que s´esperaba ha empitjorat notablement.Es trist que tota la culpa sia del anterior govern i més encara que l´actual o enpitjori.

Anònim ha dit...

Jo crec que la sanitat es una de les coses que funcionan no voldria que ho haguesssiu de saber per experienci peró se de malalts molt greus i les seves familiesque han estat al máxim de ben atesos.Les úniques cartes d'agraïmetque veig al diaris son per metges imfermeres i auxiliars.També penso que aixo no pot durar. Em deia un metge d'urgencies .el matí ha vingut un senyor perquè se sentia refredad i a la tarda va tornar amb la seva dona prqué ella es notava mal de coll aixo amics meus fa anar molt malament als que podrian tenir quelcom serios. Enhorabona pel nounat.

Anònim ha dit...

Un familar el vaen operar a la clinica Girona i a la nit el postoperatori es va complicar el v
aren portar al Trueta,i moltbé
Felicitats pel nadò.

marruecos2008 ha dit...

Ante todo felicidades!!!!!!!!!

Es una pena, pero todos los hospitales andan por un estilo, aquí cerca el más grande es el de Granollers y la gente anda en camillas por los pasillos, no hay más sitio pero enfermos siguen llegando. Parece que a nadie le preocupe pero al ciudadano de a pie quizá sea de las cosas que más le preocupan, aunque solo sea cuando se encuentra en la situación. Ayer con una amiga tuvimos una charla sobre el tema y me hizo ver que si el presupuesto de sanidad es el mismo que anteriores años pero la gente que acude cada vez es más, pues claro, no llega para todos. No es tanto un problema de inmigración como ella quería hacerme ver como de gestión y partidas presupuestarias, hay a alguien a quien no le importa, y ese alguien tiene el poder de decidir. No entro en políticas ni de derechas ni de izquierdas simplemente hablo de que unos y otros hagan las cosas con coherencia.

un saludo, marruecos2008.

Montse ha dit...

Em sembla impossible que passi això al nostre món modern, però la veritat es que tot funciona de pena, on van a parar els nostres impostos?

Anònim ha dit...

es curiós que volguin donar les culpes de tot al govern anterior, ja millor per que no reculem a l´epoca de franco?
senyors, que la política actual al pais es nefasta, en tots els sectors.

marruecos2008 ha dit...

hola Estela!!!!

Gracias por seguir nuestra aventura.

Con respecto a lo que me decías de tu amigo en Tánger... me sabe muy mal pero ya hemos contactado con una agencia, se llama sahara4x4.net la verdad me hubiera gustado mucho contactar con tu amigo, pero ahora no estaría bien dejar al otro colgado después de todas las conversaciones y cambios que hemos ido teniendo.

Pero me gustaría pedirte un pequeño favor, (sólo si puedes), me gustaría que le preguntaras a tu amigo si conoce a esta agencia para ir un poco más tranquilos, saber simplemente si son de confianzan y eso...

con respecto a los hoteles... me parece que no pasan de las tres estrellas...Zaid, el chico con el que hablo no deja de decirme que no me preocupe que todo estará limpio y que irá genial... que piensas?¿?¿?

un saludo, marruecos2008.

@RusKiiis ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
@RusKiiis ha dit...

MERCI PER EL TEU COMENTARI AL MEU BLOG ESTELA...

Per molts anys a aquesta tieta Estela, i que la criatura sigui una persona saludable i feliç.

I ara vull dir, tot cabiant de tema, que:

Ja tens raor ja, i en temps d´eleccions sigui el que sigui, el partit que votem, no hi ha cap partit que ens solucioni els temes que més falta ens fa...

Ara aixó i son tots uns artistes pe vendrens la motu i distreurens en cosetes que no tene importancia ral i que aixecan passions.

I llavors el dia a dia del ciutada... ja veus... peró ells de mentres ja ens ha venut la motu, han guanyat temps, nosaltres em votat, ells 4 ayets més en la seva poltrona,i tot segueix igual, i aixó guanyi el que guanyi, realment sembla que res tigui solució, "unos por otros y la casa sin barrer", sort d´algúns professionals de la medicina, que son bellisimes persones,molt humanes i fan tot el que poden, mentres es troben sobrevisquen en les condicions en les que es troben. (Jo tinc un amic que és metge i d´avegades em diu, nosaltres els metges també som persones, i tenim vida personal, moltes vegades no s´ens té en compta en les administracións, molts usuaris ens culpa a nosaltres de tot el que va malament, i les administracions ja els vabé, fins i tot d´avegade tenim d´asumir més el paper burocraticde funconari que no el de metge, que és el que som...).

Salut i pasciencia.
Peró justament, cal no resignarse...

garmir ha dit...

Hola Estela:
Felicitats per el Naixement del Familiar i per altra banda lamento l´atenció que et varen donar.
Edmundo.

Anònim ha dit...

Estela maca ja veus que la política és difícil, sort que dins de tot et salves força de les crítiques d´aquests dracs amb ganes de treure fum que tenim a Torroella. Això demostra que ets persona ben avinguda amb tots els colors. Molt bé, et felicitem.

Anònim ha dit...

Felicitats Estela pel nou bebé a la família!
Encara que m'hagués agradat que el seu naixement fos en millors condicions, sobretot per ell i la mare... :(

Rellegint un miqueta els comentaris i donat que jo també treballo en una administració pública de caire comarcal, considero que tenen bastant raó els que diuen que molt podria millorar si les partides pressupostàries fossin més elevades. També penso que estem patint un problema de mala gestió i pèssima previssió de recursos (de tota mena)... La veritat és que no voldria ser "massa crítica" amb el govern que tenim, però estan demonstrant que, quan es vol, es pot ser ineficaç e inoperant al màxim... la pena és que al final ho patim els ciutadans del carrer... :(((

Petonets Esteleta!

Anònim ha dit...

Això passa perquè el Tripartit-2 està més pendent de les seves contradiccions amb l'aigua que de governar bé el nostre País.

No obstant aquest greuge, moltes felicitats per l'ampliació familiar! :-)

Trini Reina ha dit...

Espero que esa persona, a la que amas, se recupere por completo y disfrute de todo lo que la vida nos ofrece y quizá antes, como yo, no gozaba.

Un abrazo y gracias por tu visita

Anònim ha dit...

La situació de la Sanitat catalana és desesperada. Mentre a Comunitats com Andalusia (receptora de la nostra solidaritat) es poden permetre pagar el canvi de sexe, (q per altra banda em sembla molt bé), aquí rebem un finançament clarament insuficient, degut a la major quantitat de persones immigrades que hem rebut els catalans en pocs anys i a que, és precisament aquest sector de població, el que ocupa els nivells socials més baixos de la nostra societat i que, per tant, requereixen una major atenció per part de les institucions i serveis socials.

La veritat, però, és q tampoc em refio dels nostres polítics a l'hora de veure com gestionarien aquests recursos que per altra banda necessitem tant com la pluja que ens ha visitat les últimes setmanes...

Anònim ha dit...

www.sahara4x4.net
CUIDADO-ATENCION
Tener mucho cuidado con esta agencia sahara4x4.net y el amigo Zaid y otras de parecidas, se estan dando muchas quejas, mirar aquí:
http://www.foro.geoplaneta.com/Default.aspx?g=posts&t=26094
Saludos